Старши треньорът на Черно море – Илиан Илиев, коментира представянето на своя отбор в контролата с Добруджа (б.р. 4:2 за моряците) и предстоящото начало на сезона в Първа лига след седмица.

Ето какво заяви той:

„Като работа, като тренировки и контроли, успяхме да свършим заплануваното. Важното е, че някои от новите футболисти няма да са готови за първия мач – Матеус Машадо и Мишаел Алвес, заради визите. Останалите, сред тях има и доста млади хора, са готови, нямаме и трайни контузии.

Играхме с двама по-офанзивни халфа – Алекс Фернандес и Мазир Сула, държим топката добре, създадоха се ситуации. Не съм доволен и то много от играта ни в дефанзивен план. Много лош преход направихме, първото полувреме не, но второто – дадохме пространства. Като цяло от тази контрола най-сме недоволни от играта ни в дефанзивен план. За да стигнат до централните нападатели нещата, има много работа в защита, в средата на терена, така че ситуациите, които им създадохме, в повечето случаи ги вкараха, но за да имаш топката трябва да играеш много по-агресивно в дефанзивен план. В някои моменти на мача Добруджа печелеше повече единоборства и имаше повече топката.

Знаете, че търсихме двама души, единият вече е тук – Атанас Илиев. Ако намерим външен нападател за нашите условия, може да го привлечем, особено при тази ситуация с Матеус Машадо и Мишаел Алвес, визите ще излязат доста бавно. Първите три-четири кръга няма да ги ползваме. Видяхте, че там експериментирахме днес с Александър Василев, тъй като имаме Велислав Василев, Николай Златев и Мишаел Алвес, който няма да може, и другият вариант Ангел Ангелов, който е контузен. Останахме тук, времето ни запази в голямата част, сега няма да имаме нужда от реадаптация за по-студено време. Стана добър мач с Добруджа.

Има една седмица до мача с Левски и ще преценим дали Атанас Илиев има шансове да играе. Естествено, че няма да правим глупости. Засега добре се придвижва, не е играл, личи си, но той е малко по-различен тип нападател от тези, които имахме преди – да ги търсят повече на скорост. Той е повече човек, на който трябва да му създадем комфорт в наказателното поле и може би донякъде ще трябва да си променим и навиците в атака.“