Исмаил Иса ще остане на „Тича“ и през следващия сезон, пише „Тема Спорт“. Нападателят бе привлечен в Черно море през септември като пожарен вариант, след като стана ясно, че Матиас Курьор напуска отбора.

Договорът на Иса с моряците е до края на сезона, но ще бъде удължен за още 1 година. За тарана това е втори престой в клуба, след като бе част от отбора на Илиан Илиев от лятото на 2019 година до лятото на 2021 година. За този период има записани 51 мача за първенство, в които отбеляза 12 гола.

33-годишният нападател води подготовка с моряците близо два месеца през есента, преди да парафира с клуба. От септември изигра 16 двубоя в шампионата, като вкара 3 попадения. И трите дойдоха през пролетта.

Бе преследван известно време от контузии, но в момента се намира в отлична форма и понякога оформя тандем в атака с Атанас Илиев в зависимост от тактиката на Илиев.

На „Тича“ има още няколко ключови играчи с изтичащи договори след края на сезона. Но в Черно море са доказали, че това никога не е било проблем за клуба, който бързо решава подобни казуси.

По време на първия си престой при варненци бившият футболист на Сливен, Локо Мездра, Левски, Литекс, Берое, Верея и Дунав намери и по-трайно присъствие в националния отбор.

В същото време стана ясно, че за пореден път ръководството на Черно море е заявило стадиона на Лудогорец в Разград при евентуално класиране за Лигата на конференциите. Така бе и преди година при евролицензирането. Причината е, че „Тича“ не покрива основни критерии. Морето е на полуфинал за купата именно с орлите, като може да спечели квота и през шампионата.

Снимка: БГНЕС