ПФК Черно море смята за провокация назначението на Волен Чинков за главен съдия на мача срещу Лудогорец, пише в позиция на клуба, публикувана на официалната фейсбук-страница на варненци.

Двубоят от последния кръг на Първа лига ще се играе на "Тича" на 7 юни (сряда) от 18:45 часа, като е от съществено значение за радградчани, които при успех ще си гарантират 12-а поредна титла.

"Предвид последната ни среща с този съперник на стадион „Тича“ и отсъжданията на рефера, ексцесиите по време на мача и след неговия край, и наказанията, последвали за нашия клуб, вследствие на жалбите от страна на рефера, смятаме това за недопустимо", пише в становището на Черно море.

От варненския клуб допълват, че смятат, че въпросното назначение ще вкара допълнително напрежение в срещата, която така или иначе е изпълнена със заряд.

"ПФК Черно море винаги играе за своята чест и не влиза в уговорки с втори или трети отбори. Винаги се борим за феърплея. Дано и съдийството на Волен Чинков е в името на феърплея", завършва позицията на варненския клуб.