Черно море и Добруджа завършиха 0:0 в контролна среща, играна на стадион "Тича" във Варна. Проверката бе втора за "моряците" за деня, като треньорът Илиан Илиев изпозва два различни състава в мачовете.

Домакините можеха да открият резултата още в 4-та минута. Матеус Машадо проби отдясно и центрира в наказателното поле на гостите, където Мазир Сула засече топката с глава след плонж, но вратарят Георги Аргилашки изби. В 36-та минута Исмаил Иса бе намерен непокрит в наказателното поле на Добруджа сам срещу вратаря, но Аргилашки отново спаси.

Пет минути преди почивката бе най-чистото положение за Добруджа през първата част. Славчо Шоколаров бе изведен в добра позиция, напредна и стреля по земя, но топката премина встрани от вратата.

Второто полувреме започна с натиск на Черно море. Александър Василев центрира в наказателното поле на Добруджа, където Живко Атанасов засече топката с глава, но тя премина над вратата. Минута по-късно Исмаил Иса стреля от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри встрани.

В 72-та минута след разбъркване в наказателното поле на домакините топката стигна до Милен Гамаков, който от 2-3 метра стреля в тялото на Виктор Попов. Малко след това Попов не изчисти добре топката след центриране отдясно, но вратарят на домакините Иван Дюлгеров успя да избие и да предотврати сигурен автогол. В 89-та минута Христо Яначков бе намерен непокрит в наказателното поле на Добруджа сам срещу вратаря и стреля, но стражът на гостите спаси.

В контролите си до този момент варненският тим победи с 5:0 Спартак Плевен, Етър с 4:0, загуби от Ботев Враца с 1:3 и по-рано днес от Дунав Русе с 1:2.

Последната проверка на Черно море е в събота срещу Черноморец Балчик, като преди срещата ще бъде официалното представяне на отбора. Двубоят е от 18:00 часа на стадион „Тича“.

Черно море стартира новия сезон с гостуване на Арда в Кърджали на 14 юли от 21:00 часа.