Треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира успеха с 4:0 в последната контрола срещу Черноморец Балчик. Специалистът говори и по актуални теми около отбора си преди старта на първенството.

"Както сме казвали и при други мачове, резултатът не е от значение. Важното беше след тези мачове, които изиграхме, да се освежи отборът. Бяхме по-пъргави и по-свежи, а идеята е да влезем така и в първенството“, започна Илиев.

„Другото е, че стана отворен мач. За да има положения, трябва да отдадем заслуженото и на Черноморец, които дойдоха и играха открито, за разлика от други отбори, които в контроли идват, затварят се и става неприятно за гледане“, продължи той.

„Знаете, че Даниел Димов и Исмаил Иса имат леки проблеми, така че всички показаха желание и главното – бяхме малко по-свежи от предните мачове. В този случай, за промяната на първия ни мач имаше запитване дали сме съгласни, така че няма драма“, каза треньор №1 на България за 2021  година.

„Не искам да добавям нещо към състава. Единственото, както сме го говорили и друг път – ние имаме доста дълга група от 23 полеви играчи плюс вратарите. Единствено можем да добавим нов футболист, ако продадем някого“, подчерта той.

„Предимство би било, ако хората, от които миналия сезон очаквахме повече, го разкрият този сезон. Тогава ще бъде предимство, защото знаят какви са ни изискванията. Ако продължават и в тренировките, и в някои от контролите да са леко инкогнито, тогава вече ще ни е проблем", завърши Илиев.