Треньорът на Черно море Илиан Илиев остана доволен от победата с 1:0 над Ботев Пловдив в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Така варненци остават непобедени и заемат втора позиция в класирането с актив от 27 точки, с една по-малко от лидера Локо Пд, които гостуват на Лудогорец в Разград. 

„Беше изключително важен мач, предвид на това, че видяхме Ботев Пловдив предните два двубоя с новия треньор имат различно лице и ни беше много важно в дефанзивен план да сме изключително дисциплинирани и агресивни и го правихме почти през целия мач, за което съм благодарен на футболистите. Тъй като Ботев са отбор и показаха, че ако лесно преминат първата преса и влизат с топката в средата на терена там имат доста идеи и хора, които могат да осъществят тези идеи, така че съм доволен от това, че успяхме да издържим физически докрая – да ги пресираме и да не им позволяваме да изнасят топката спокойно.

С Алекс Фернандес си казахме нещата, той се извинява, но колкото и да се извинява, ако не си промени отношението занапред ще се върне в същото ситуация, в която беше. Не това е важното, не можем с лека ръка да зачеркваме някого, надявам се да си е осъзнал грешките и да е пример за другите, че не е това начинът.

С времето поузряваме и не сме така експанзивни към такива ситуации. Добре е, че от началото на сезона Черно море има 11 различни голмайстори, аз мисля, че Атанас Илиев със ситуациите, които създаваме и с качествата му – може да вкарва повече.

Много е рано да мечтаем, има още три пъти по толкова, има още такива мачове, трябва да сме изключително внимателни и да ги вземаме. Преди пак сме тръгвали добре и два-три равни в такива мачове те обезверяват и те връщат назад, така че може би отборът е по-зрял, може би защото тези същите футболисти са пораснали с 2-3 години и трябва да са си взели поуки от грешките, които сме допускали.

Ние играем по различен начин. Ботев имат по-голям бюджет от нас, но ние им се противопоставяме, което е добре, но аз мисля, че ние такива мачове трябва да ги затваряме по-рано, тъй като има много ситуации, които трябва да ги завършим по-добре.“

Снимка: Lap.bg