Спортно-техническата комисия към БФС все още не е обявила датите и часовете на мачовете за следващия 14-и кръг в Първа лига. Дербито от този тур от първенството е между Левски и Черно море. Все още двата клуба са в неведение и нямат яснота кога точно ще се проведе срещата, но източници посочват, че централата по всяка вероятност ще насрочи двубоя за 22 октомври, неделя. Мачът ще е с начален час 19:30 или 15 минути по-късно, като именно това е най-гледаното време.

Очаква се днес Спортно-техническата комисия да обяви датите и часовете за предстоящия кръг, както и следващите до другата пауза за националните отбори, която ще е през ноември. От комисията трябва да внесат и яснота за мачовете, които ще се проведат от 1/16-финалите за Купата на България през този уикенд.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев за пореден път атакува БФС заради забавянето на програмата.

„Може да се каже, че почивката е добре дошла, но аз не смея много да искам да почиваме. Желая да си знаем програмата кога ще се играе следващият кръг и по-следващият. Вчера се играха мачовете, днес колко дни е почивката? Кога да предвидим програмата, която трябва да си направим“, заяви наставникът на моряците след равенството с Локо Пловдив в последния кръг.

Днес се очаква да бъде обявено и наказанието на Левски след дербито с ЦСКА. Както „Тема Спорт“ написа, Дисциплинарната комисия по всяка вероятност ще накаже сините с мач на закрити врата заради обстрелването на феновете по време на мач №1 у нас.

Очаква се двубоят между Лудогорец и Арда да е в събота, 21 октомври, заради предстоящия мач на разградчани в Лигата на конференциите срещу Фенербахче на 26-и. В 14-ия кръг ЦСКА гостува на Пирин в Благоевград, като голяма е вероятността тази среща също да бъде в неделя преди сблъсъка между Левски и Черно море. Не е изключено да има и изненади в програмата, но клубовете все по-често започват да се оплакват от неяснотата в по-далечната програма за подготовка между двубоите.