Помощник-треньорът на Черно море Петър Костадинов заяви след победата с 3:0 над Славия във Варна, че "Моряците" не са фаворит за титлата. Варненци ще зимуват на върха, но са намнение, че големите претенденти за златните медали са ясни. 

"Победата дойде трудно, Славия е добър отбор. Имахме предимството, че играхме мач по-малко за Купата. Знаехме, че ще имат кондиционни проблеми. Играха 4 мача за 12 дни с почти един и същи състав. В това естество имахме предимство. Доволни сме от победата и начина, както и от първото място".

"Ние през цялата седмица се опитвахме да кажем на момчетата, че не трябва да е фикс идея първото място. Първенството е преполовено. Завършваме първи, но това не ни дава медали. Просто един перфектен завършек. Напълно заслужено, трябва да поздравя още един път играчите и феновете. Всички имаме симбиоза и нещата се получават".

"Колкото и клиширано да звучи, с работа и труд се постига много. Работата, треньорската, всеки един, който дойде, се чувства у дома си, благодарение на тези хора (б.р. – от щаба). Може би това е основното. Първо трябва да изкараме весели празници. Единственото пожелание е момчетата да бъдат здрави, да няма контузии и вече ще направим една добра подготовка. Ако имаме нужда, да се подсилим. Ние не сме фаворити, фаворитите са ясни. Може да объркаме някоя сметка", каза Костадинов.

Снимка: Lap.bg