Наставникът на националния отбор и Черно море Илиан Илиев бе категоричен, че тимът му ще играе феърплей през пролетта в елита. Варненци зимуват на върха, преследвани от Лудогорец и ЦСКА.

„Черно море е един от най-постоянните отбори. Държахме ниво почти през цялата година. Разликата от предишни сезони е, че нямахме такива сривове. Това се постига с много работа. Ние сме и от доста време заедно и имаме една основа от футболисти, които са с нас много време, които подкрепят новите да се аклиматизират към отбора“, сподели специалистът пред БНТ.

Той отговори и на въпроса дали може Черно море да триумфира с шампионската титла през настоящия сезон и очаква ли битката за върха да е феърплей.

„Знаем, че много трудно може да се постигне, защото трябва да се подготвим добре и още от първия мач да се опитаме да сме на това ниво, с което завършихме предния полусезон. Какво означава феърплей? От наша страна ние ще го направим. Не искам да коментирам тази тема, за да правя заглавия после. За мен например не е нормално да играем в понеделник в 16:00 часа с Лудогорец. На малко повече от 100 километра сме от Разград".

"Със сигурност някои семейства, които искат да ни гледат на живо, условията на стадиона там го позволяват. Обаче в понеделник трудно някой ще излезе от работа или пък детето от училище. Трябва да се помисли за това. Вероятно, ако двубоят бе от 18:00 часа, щеше да е по-нормално“, заяви още Илиев.

Той коментира и работата си в националния отбор. „Аз имах разговори и преди това за длъжността. Не че сме отказвали, просто така бяха нещата тогава. Нещото, което ни накара да се съгласим сега, беше този натрупан в годините негативизъм. Независимо кой е треньор, кои са футболистите. Ние имаме добри играчи и едно от нещата е да покажем, че не сме чак толкова лоши."

"Трябва и да им повдигнем самочувствието, тъй като, ако един футболист с нелоши качества има самочувствие, можем да накараме хората отново да се идентифицират с националния отбор. Трябва да имаме гръбнак, както в Черно море го имаме, и само да надграждаме“ заяви Илиев.