Старши треньорът на Черно море и селекционер на мъжкия национален отбор по футбол Илиан Илиев се радва на успехи във варненския клуб, а с националния отбор цели да изгради колектив със самочувствие и увереност.

В последните си срещи "моряците" загубиха от Лудогорец, но постигнаха минимален успех над ЦСКА.

"Всяка една победа е важна. Еуфорията премина и се готвим за следващия мач с Ботев Враца. Няма много време да изпадаме в крайности. Няма лесни противници. Не стана красив мач срещу ЦСКА. Напрежението взе връх при нас. Опитваме се да свалим топката на тревата и да търсим празните пространства. Показахме себераздаване и битка. Тези неща връщат хората на стадиона. При загубата от Лудогорец подходихме наивно, след като поведохме. ЦСКА и Лудогорец имат футболисти, които наказват и най-малките грешки", сподели той пред БНТ.

Преди седмица дискусионна ситуация породи размяна на реплики между двата отборите на Черно море и Лудогорец.

"Няма човек, който да ме убеди, че ако ситуацията бе в нашето наказателно поле, вратарят ни нямаше да бъде изгонен. Ние изразихме мнението си, а Лудогорец ни атакува, което не е нормално", допълни той.

За варненци целта е отборът да завърши в челната тройка в края на сезона.

"Искаме да сме трети, но по-нагоре ще ни бъде много трудно. Има доста мачове. Локомотив Пловдив, Левски и ЦСКА 1948 имат потенциал да се борят за тройката. Последните години бяха оспорвани. Надяваме се тази година да останем в тройката. Всички мачове са трудни", допълни той.

За българския национален отбор предстоят приятелски срещи с Танзания и Азербайджан.

"Още не сме избрали състава. Няма да има изненади, дори и да има дебютанти. Искам да видя желание и още по-голямо самочувствие, което понякога ни липсва. Самочувствието трябва да носи победите. Не можем да кажем, че сме фаворити в Лигата на нациите. Имаме качества и талант, трябва да си върнем увереността", категоричен е той.