Черно море ще опита да задържи Илиан Илиев, пише "Тема спорт". Тук обаче не става въпрос за старши треньора, а за неговия син - Илиан Илиев-младши. Халфът се завърна на "Тича" тази зима под наем от кипърския Аполон (Лимасол). Преди това той бе преотстъпен в гръцкия Кифисия, откъдето реално пристигна във Варна.

Договорът му с Аполон е до лятото на 2025 година, а под наем на "Тича" до юни. Ръководството на Черно море обаче ще се опита да задържи Илиев-младши и за есента за евентуалното участие в евротурнирите.

Същата е и опцията за баща му. От 1 юли влиза в сила договора му само с БФС, но е възможно да бъде подписан анекс за квалификациите в турнирите и така Илиев да остане на "Тича". Вероятността за това е доста голяма.

В същото време се разбра, че договорът на румънеца Калкан е бил удължен за още една година. Първоначалната уговорка е била крилото да парафира за 6 месеца, тъй като дълго време не е играл, но той бързо навлезе във форма и така стана собственост на Черно море до лятото на 2025 г.

През лятото обаче варненци почти сигурно ще направят два изходящи трансфера. Две предложения от Франция изкушават Мазир Сула. В неговия договор има откупна клауза и ако тя бъде платена, няма как да остане. Французинът с алжирски корени е един от двигателите в състава на Черно море.

Почти сигурно може да се стигне и до продажбата на Виктор Попов. Националът израсна много на "Тича" и кариерата му се очаква да продължи зад граница. Преди време интерес към него имаше от устремения към Серия "А" Комо.

Снимка: Lap.bg