Черно море продължава да създава правилата в Първа лига. "Тича" е непревземаема крепост, а "моряците" - гордостта на Варна. И Левски научи това, след като се оплете в шамарите на "моряците" онзи ден.

Така от началото на сезона единствен Локомотив Пловдив си тръгна от Варна с точица, всички останали бяха сразени. Няма Лудогорец, няма ЦСКА, няма Левски - всички под ножа.

Реално Илиан Илиев показа, че в България може да се създаде силен отбор от юноши и зачеркнати футболисти. Онзи ден срещу Левски от първата минута на терена бяха четирима футболисти, създадени от школата на Черно море - Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Даниел Димов и Илиан Илиев-младши.

Имаше и трима, които бяха изгонени именно от "Герена" - Васил Панайотов, Живко Атанасов и Исмаил Иса. Сред резервите пък имаше още цял куп юноши, готови да изринат терена за отбора си. Те имаха перфектен пример на игрището онзи ден - Даниел Димов.

35-годишният капитан на тима се раздаде по последен дъх на терена, преди да го заменят, а умората, която раздираше цялото му тяло, докато излизаше от терена, беше показателна. Ето това е истинският футболът.

Това е Черно море. Отбор, изграден от бойци, готови на всичко за победата, с която да зарадват феновете си, с която да докажат, че са добри футболисти. Гордост е за всеки привърженик любимците му да играят така, въпреки че не взимат цял куп пари и не струват милиони.

Стана дума за феновете, които се завърнаха трайно на "Тича" през този сезон. Срещу Левски агитката на Черно море отговори подобаващо на тази на "сините", а това вдъхнови "моряците" за победата. Дано агитката да продължи да присъства на трибуните и в трудните моменти, което е рядкост в България, за жалост.

Иначе Черно море категорично заслужи с изявите си от началото на сезона да представя България в Европа. Нещо, което не важи за Левски и това се видя ясно на "Тича".

Материал на "Мач Телеграф"