Опитните Николай Бодуров и Аймен Суда няма да играя за Прини Благоевград в домакинството срещу Черно море в събота, 20 април, от 15:15 часа на стадион „Христо Ботев“. Втори мач наказание изтърпява Христо Попадийн, а Илиан Костов е с травма.

През седмицата с основната група тренираха доскоро възстановяващите се от контузии Андрей Йорданов и Любомир Тодоров. Ден преди двубоя своя 34-ти рожден ден отпразнува капитанът Александър Дюлгеров, който се преди седмица се върна в игра при гостуването на ЦСКА (София), след като известно време бе извън строя поради травма. 

Старши треньорът Олександър Бабич сподели накратко очакванията си за мача с намиращия се на второ място във временното класиране на Първа лига отбор на гостите от Варна.

„Отборът ни се подготвя както обикновено - гледаме и анализираме противника. Зареждаме се с положителни емоции и вярваме в успеха. Мястото, на което се намира Черно море показва, че това е отбор от висока класа. Показателно е, че начело на този тим е националният селекционер на България, който върши отлична работа и на двете места.

Ще се опитаме да бъдем спокойни и да задържим максимално топката. Нужна ни е скорост в атака, но и максимална концентрация в защита. Вчера бяхме на представяне на филм за историята на Пирин и вярвам, че на мача ще дойдат много хора, за да ни подкрепят. Нужна ни е 100%-ва мобилизация и вяра, защото няма да е никак лесно срещу толкова добре балансиран и отлично представящ се във всички линии отбор като Черно море “, заяви треньорът на "орлетата" пред пресслужбата на клуба.