Днес в Пресклуб България нападателят на Черно море Атанас Илиев получи наградата си за Играч №1 на 27-и кръг, непосредствено преди утрешния мач срещу ЦСКА, който може да определи подгласника на шампиона Лудогорец и да отвори директно вратата на победителя към Лигата на конференциите в Европа, предаде репортер на БГНЕС.

Футболните треньори го класираха убедително на първо място в анкетата с 11 от общо 18 гласа за отбелязания от Илиев хеттрик срещу Локомотив Сф, с който варненци направиха класика срещу „железничарите“ - 3:0. Веднага след него е Георги Николов /Ботев Пд/ с 4 гласа, който се разписа 2 пъти във вратата на Берое за класическото 3:0 като гости в Битката за Тракия.

„Благодаря на всички хора, които са гласували за мен“, каза Атанас Илиев веднага след получаването на специалната купа. „Моята лична амбиция е да завърша първенството с 15 гола /досега е с 12 попадения - б.а./ и се надявам още утре /срещу ЦСКА - б.а./ да го направя, но и да завърша първи сред голмайсторите“.

„Правим страхотен сезон, Целта ни е да спечелим и двата оставащи мача и да сме на второ място“, заяви таранът. Той отдава добрата игра на изградения вътре в тима дух на колективност, който, заедно с това, че всички играчи са българи с футболни качества, е най-важният фактор за успехите им досега.

„В началото, още преди сезона, се събрахме добри момчета. Вярвахме, че можем да сме шампиони. Бихме ЦСКА, Лудогорец, но имахме спънки с отбори от по-долната част на таблицата“. Така Илиев обясни защо избледняха надеждите им за титлата в тазгодишния шампионат.

„Илиан Илиев е много добър треньор. Надявам се да остане. Черно море има нужда от него. Моят договор изтича в края на първенството. Може да остана, може и навън да изляза. Зависи от конкретните обстоятелства и офертата“, каза Атанас Илиев и допълни, че вече наближава да навърши 30 години и възможностите за чужбина намаляват.

Що се отнася до предстоящия мач с „червените“ утре, той се надява да запазят суха своята мрежа, а този път той да не асистира за гола, а да бъде главният герой и да отбележи.