Апоел Беер Шева почти сигурно ще приеме Черно море в Унгария в квалификациите на турнира Лига на конференциите на УЕФА. Първата среща от втория кръг на пресявките на надпреварата е насрочена за 25 юли, но няма да се играе в Израел от съображения за сигурност заради войната в ивицата Газа. Реваншът седмица по-късно в България.

Местното издание "Спорт 5" съобщи, че по молба на израелската футболната федерация външният министър на страната Израел Кац е провел разговори с унгарските власти, които са обявили готовността си да осигурят необходимите стадиони и условия за провеждането на домакинските срещи на израелските отбори в Евротурнирите.

"Унгария за поверен път показа, че стои твърдо зад Израел. Спортът винаги е давал и винаги ще дава възможност за обединение на хората от различните националности. Много се радвам, че нашите отбори ще могат да играят в международните състезания и съм сигурен, че унгарците ще ни приемат топло и с уважение и ще ни подкрепят. Благодаря на премиера (Виктор) Орбан и на външния министър (Петер) Сиярто за бързия им положителен отговор", коментира Кац.        

Полша също беше вариант да приеме домакинствата на израелските футболни клубове в турнирите на Стария континент, но поляците отказаха заради притеснения от про-палестински акции по време на мачовете.