Шампионът Лудогорец  завърши наравно 0:0 при  гостуването си на Локомотив София в мач от 25-ия кръг в "А"  група.

През първата част играта беше напълно равностойна, като  събитията се развиваха предимно в средата на изключително тежкия за игра терен.

Чистите голови положения пред двете врати  липсваха, а очевидна игра с ръка на Козмин Моци в наказателното  поле на гостите беше подмината от главния съдия Николай  Йорданов.

В самия край на първото полувреме треньорът на столичани Димитър Васев почувства болки в бъбреците и по спешност беше  откаран в болница. След почивката Локомотив беше воден от помощник-треньора Диян Петков.

В 46-ата минута Владислав Романов подаде към Антонио Ливраменто, който шутира в движение, но топката мина над  вратата.

Малко след това Кишада елиминира защитата на  домакините с добро подаване, което остави Брайън Ангуло сам  срещу Божидар Митрев, но вратарят на "червено-черните" покри близкия си ъгъл и изби кълбото в корнер.

В 68-ата минута, след разбъркване в наказателното поле на домакините, Абел Анисе стреля слабо от близка дистанция и Митрев хвана топката.

Четвърт час преди края далечен удар на Върджил Мисиджан беше избит в корнер от вратаря на домакините. При последвалото центриране румънецът Козмин Моци се разписа с глава, но попадението беше отменено заради нарушение.

Десетина минути преди края на редовното време Даниел Генов стреля от границата  на наказателното поле, но топката се отби в страничната греда на вратата, пазена от национала Владислав Стоянов.

След това равенство лидерът в "А" група Лудогорец има актив от 52 точки, с шест повече от преследвача ЦСКА. Локомотив дели  третото място с Литекс, като двата тимат по 44 точки.

 

Локомотив София - Лудогорец 0:0

Локомотив: Митрев, Старокин, Хаджиев, Бранеков, Траянов,  Елтон, Тодоров (90-Васев), Ливраменто (72-Генов), Гъргоров, Том  (89-Велковски), Романов

Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Моци, Барт, Дяков, Анисе,  Мисиджан, Кишада (74-Безяк), Ангуло, Абало (61-Вандерсон)  Марселиньо