Още по темата

 

Лудогорец почти сигурно ще привлече двама нападатели през лятото, съобщава „Тема Спорт“. Шампионите са решени на този ход, заради очакваната раздяла на Роман Безяк и Юнес Хамза.

Още по темата

 

Първият има договор с клуба до юни, докато тунизиецът не попада в плановете на треньора Георги Дерменджиев. Така тимът ще остане със само един чист нападател в лицето на Жуниор Кишада.

Затова скаутите на клуба вече са изготвили списък с десетина футболисти, от които да бъдат избрани двама. Сред вариантите пред Лудогорец бе и бразилеца Жуниор Мораес, чийто контракт с Металург Донецк изтича след края на сезона.

Бившият играч на ЦСКА обаче почти сигурно ще предпочете да заиграе в клуб от Китай. В същото време стана ясно, че Динамо Загреб се е отказал от привличането на централния защитник Георги Терзиев.

Модрите бяха включили името на национала в списъка си с играчи, с които да се подсилят през лятото. 23-годишният футболист е бил поставен под номер 1 за позицията в центъра на отбраната.

Клубът имаше намерения да изпрати свой представители в България, които да наблюдават на живо изявите му и да преговарят с Лудогорец. В последните дни обаче хърватите са променили намеренията си и са се насочили усилия към закупуването на друг футболист.

Причина за това е станал статута, който има Терзиев през пролетта. Младият защитник е твърда резерва, като е играл само в 3 от 12-те мача на разградчани.