Централният защитник на "Лудогорец" Александър Барт най-вероятно ще стане поредният футболист на отбора, който ще напусне Разград след края на сезона.

До този момент опитният французин не е получил предложение за нов договор, което значи, че във всеки един момент може да подпише с друг тим.

29-годишният футболист кара своя 4-ти сезон в "Лудогорец", като след много проблеми през миналата година през пролетта е основен играч в състава на Георги Дерменджиев.

Барт направи пълноценна подготовка през зимата и без проблеми измести Георги Терзиев и Александър Александров. Неслучайно французинът е пропуснал само един единствен мач през 2015 г., равенството 0:0 с "Литекс" за Купата на България.

Въпреки спекулациите в последния месец, че Барт не е дал отговор на предложение за нов договор, това не отговаря на истината. Оказва се, че той не е получавал оферта за удължаване на настоящия си контракт.

Най-вероятно такова нещо може да стане след края на сезона, когато шампионите ще гледат казусите с изтичащите договори. Барт обаче ще чака отбора още един месец преди най-вероятно да продължи кариерата си в друг отбор.

Интерес към него има както от България, така и от чужбина. Преди повече от година най-сериозен кандидат за неговия подпис беше "Левски".