Още по темата

 

След като си осигури услугите на бившия играч на ЦСКА Лукас Саша, в плановете на Лудогорец за лятна селекция е и друг бразилец, минал през „Армията“, твърди „Тема Спорт“. Става въпрос за офанзивния халф Марсиньо, който може да бъде използван и на крилото.

Той носи червената фланелка от началото на 2013 година до лятото на 2014-а. Изигра общо 29 мача в елита ни, в които отбеляза 7 гола. В момента Марсиньо е част от руския елитен Уфа. През изминалия сезон той се превърна в лидер на състава.

В 28 срещи престоя на терена 2360 минути. За това време отбеляза 6 гола – така стана водещ реализатор на тима. Със силното си представяне Марсиньо помогна на Уфа да се спаси от изпадане – отборът завърши на 12 място. В клуба го ценят високо, но изненадващо след края на шампионата играчът обяви пред руските медии, че иска да смени обстановката.

Лудогорец следи ситуацията около Марсиньо. Разградчани предпочитат да се подсилват с играчи, които са наясно с обстановката у нас, и поради това няма да им трябва дълго време за аклиматизация. Точно такъв е и случаят с взимането на Лукас Саша. Същото се отнася и за вратаря Милан Борян, който пази за разградчани през есента.

Очаква се освен със Саша и Борян Лудогорец задължително да привлече централен защитник и таран заради напускането на Александър Барт и Роман Безяк. На тима му е необходимо и крило след раздялата с Дани Абало. Няма да е изненада, ако до старта на подготовката на 14 юни клубът обяви официално още едно попълнение.

Възможно е обаче и да има продадени. Интерес има към десния бек Жуниор Кайсара, както и към централния бранител Георги Терзиев. В същото време босът на Монпелие Лоран Николен отрече информациите във френската преса, че ще привлече Александър Барт.