Лудогорец е заплатил около 5 милиона бразилски реала (1.37 милиона евро) на Атлетико Паранаензе за правата на левия защитник Натанаел Батиста Пимиента, съобщават няколко местни медии.

24-годишният Натанаел вчера подписа договор с разградчани за следващите три сезона и беше представен официално като ново попълнение на клуба, но финансови детайли по трансфера не бяха оповестени официално.

Той стана седмият бразилец в състава на "зелените" след Сисиньо, Лукас Саша, Марселиньо, Вандерсон, Жуниор Кишада и Джонатан Кафу.

В същото време румънският нападател Клаудиу Кешеру заяви, че до събота ще има яснота къде ще продължи кариерата си. Сериозен интерес към играча на Ал Гарафа проявя Лудогорец и бившия му отбор Стяуа.

Кешеру беше продаден на катарския клуб именно от румънския първенец срещу 2,4 милиона евро през февруари. Той вкара девет гола в девет мача за Ал Гарафа през пролетта, но изрази желание да напусне.

"Искам да се върна в Европа", категоричен е нападателят. Ръководството на Стяуа вече направи опит да вземе Кешерю, но не успя да стигне до споразумение с арабите за трансферната цена на играча.

Следващите 24 часа ще бъдат решаващи за евентуална сделка. "Да, може да премина и в Лудогорец. До събота ще знам със сигурност дали оставам в Катар, или ще се върна в Европа", каза той.