Треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян обяви след вчерашната победа над Ботев Пловдив, ча си дава още един месец, за да промени отбора и той да заиграе както трябва. 

Специалистът силно се надява, че именно след толкова време тимът му ще може да играе атакуващ и атрактивен футбол с какъвто всички го познаваха преди време.

"Би трябвало така да играем (както в края), дори до последната минута трябва да се мъчим да играем що-годе приятен футбол.

"Ако почнем да я ритаме, казах какъв футбол ще е и цяла седмица това се въртя по медиите, не знам защо. Доста треньори си определят две години да правят отборът както те искат, за да имат повече време. Аз си определям срок от два месеца, за да заиграем по-добре.

"Днес това загатнахме – с едно докосване, бързо напред. Да не се залъгваме, допускаме доста грешки. Цяла седмица тренираме преси, как да не оставяме другия отбор да разиграва, как да играем само в неговата половина.

"Желанието ми е след един месец като давам интервю да давам по-различни мнения”, сподели Едуард Ераносян след победата пред „Диема Спорт”.

Той не скри, че Ботев е играл много добре след почивката и Лудогорец дори е имал късмет да не загуби.

"По-добре играхме от последните мачове. Имаше повече желание, старание, но изпуснахме много положения. Ако трябва да сме откровени, втората част можехме и да загубим мача. Ботев има 5-6 доста високи момче, имаха възможност и да ни победят по този начин.  Имахме доста повече положения да решим мача доста по-рано”, обясни Ераносян.

Ераносян изрази интересно мнение, че високите очаквания към Лудогорец „гипсират” краката на неговите играчи през вторите полувремена, но той не иска загуби, за да не търпи негативи.

"Към Лудогорец има много големи очаквания. Имаше и през седмицата очаквания, че Ботев ще дойде и ще отнесе 3-4 гола. Лесен мач няма. Не можахме да затворим мача и бяхме наказани, добре че не бяхме накани повече, но важното е, че победихме.

"В Лудогорец можем да допуснем доста загуби и всичко ще се стовари на моята глава. Аз не искам нищо да се стоварва на главата ми и се надявам Лудогорец да събере още повече точки в следващите девет мача. Големите очаквания гипсираха краката на играчите около 65-ата минута. Видяхте Марселиньо, че се връща, шпагати, неща, които много рядко от него се виждат”.

Наставникът обясни защо не е сменил контузения вратар Милан Борян още на почивката.

"Не рискувам никой от футболистите. Ако някой от футболистите иска да излезе, веднага излиза. Това беше решение на лекарския екип и Борян. Влезе втория вратар, който имаше две прекрасно намеси и даде шанс на нашия отбор да вкара втори гол”.

И похвали 18-годишния Венцислав Керчев за дебюта му в А група.

"Аз съм човек, който обичам да давам път на младите, на тези, които се стараят. Той играе по различен начин от другите на тренировки. Получи се, допуснахме и грешки, ще видим напред как ще продължаваме”.