Българският шампион Лудогорец и Козмин Моци отново поставиха на колене румънския колос Стяуа Букурещ, който в момента е воден от бившия треньор на Литекс Лауренциу Регекампф.

Разградчани се наложиха с 3:0 над именития си съперник, а в кошмар за европейския клубен първенец от 1986 година пак се превърна легендата на "орлите" Моци. Именно централният защитник вкара първия гол в проверката, с което напомни за феноменалното си представяне през лятото на 2014 г.

Тогава двата отбора стигнаха до дузпи в плейофите на Шампионска лига и бранителят застана на врата заради червения картон на Владислав Стоянов. И с двата си спасени наказателни удара и единият вкаран, Моци стана икона на Лудогорец и изхвърли Стяуа от турнира.


Контролата между двата отбора започна с натиск на българския тим и още в 9-ата минута Джоди Лукоки се измъкна от защитата на съперника, излезе сам срещу вратаря Ница, но той успя да спаси. Четири минути по-късно обаче стражът сбърка, подари топката на Марселиньо, който комбинира с Вандерсон и той стреля. Получи се рикошет, след което топката излезе в корнер.

След неговото изпълнение дойде моментът на Моци. Румънският национал засече на близката греда и с глава прехвърли Ница за 1:0 за Лудогорец! В 17-ата минута двата отбора едва не се сбиха на терена, след като Чиприан Марика хвана за врата Светослав Дяков, но съдията предотврати мелето и реши да не раздава червени картони.

Така се стигна до 40-ата минута, когато разградчани удвоиха преднината си. Жуниор Кишада получи пред наказателното поле и с удар точно в горния десен ъгъл се разписа за 2:0!

В 50-ата минута Адриан Попа се опита да изненада Стоянов с далече изстрел, но без успех. После румънците организираха и опасна контра, която обаче не завърши с удар. След малко повече от час игра Лудогорец създаде първата си опасност през втората част. Марселиньо шутира от фаул, но сантиметри го разделиха от целта.

В средата на полувремето Стяуа създаде най-чистото си положение, след като Попа надскочи всички в наказателното поле  и засече опасно с глава и съвсем малко не му достигна да отбележи. В 90-ата минута резервата Цветелин Чунчуков оформи крайния резултат, след като засече остър пас на Марселиньо.

По този начин Лудогорец продължи победната си серия по време на подготовката, като преди това подчини Фортуна Дюселдорф (3:1), Виктория Пилзен (2:1) и Заря (Луганск) (2:1).

Лагерът на тима в Белек ще продължи до 7 февруари и до края четирикратните шампиони ще играят още с чешкия Бърно, словашкия Слован Братислава и хегемонът Беларус и редовен участник в групите на Шампионска лига БАТЕ Борисов.

Лудогорец – Стяуа 3:0

1:0 Моци (14)
2:0 Кишада (40)
3:0 Чунчуков (90)

Лудогорец: Стоянов, Витиня (46-Минев), Моци, Терзиев, Натанаел (83-Ангуло), Дяков (к), Саша, Вандерсон (83-Денислав Александров), Марселиньо, Лукоки (46-Анисе), Кишада (79-Чунчуков)

Стяуа: Ница, Пап, Варела (к), Тоска, Момчилович, Пинтилий, Борчеану, Попа, Чипчиу, Хамрун, Марика

Съдия: Мустафа Шаджик (Тур)
Терен: Хотел "Регнум Кария" в Белек, Анталия