Галерия

"Лудогорец" вече се подготвя за празненствата около петата поредна шампионска титла. Тимът трябва да спечели само точка срещу "Локомотив", за да стане недостижим лидер и на теория още днес. В Разград вече обмислят кога да организират тържеството по случай най-ценния трофей в българския футбол.

До края на шампионата на "Лудогорец" им предстоят още две домакински срещи. Идната сряда (11 май) отборът на Георги Дерменджиев посреща "Пирин". Срокът дотогава е твърде кратък и по всяка вероятност церемонията по награждаването ще бъде отложена за предпоследния кръг.

На 21 май (събота) "Лудогорец" е домакин на "Берое". Още от следващата седмица започва организацията за голямото събитие в Разград.

Официалната церемония по награждаването ще се състои веднага след мача, като за нея ще бъде поканен президентът на БФС Борислав Михайлов, както и спортният министър Красен Кралев. След официалностите по традиция собствениците братя Домусчиеви възнамеряват да организират и концерт с фолк изпълнители.

№1 в списъка е чалга звездата Деси Слава, която е любимата певица на клубния бос. Тя вече е пяла на "Лудогорец Арена", а няколко пъти е веселила Домусчиеви и на частни партита. Десито признава, че не разбира много от футбол, въпреки че имаше връзка с бившия играч на "Славия" Галин Иванов.

Сега фолк фурията излиза с 18 години по-младия от нея шампион по бокс Благой Найденов. Вероятно той също ще присъства на шампионското награждаване, тъй като е в добри отношения с доста футболисти.

Покрай петата поредна титла ще облажи и талисманът на "Лудогорец" - орлицата Фортуна. Пернатото животно лети преди всеки домакински мач над терена и засега това носи единствено успехи в родния шампионат. Любимото лакомство на птицата е сьомга, но не отказва също крехко пилешко или заешко месо.

Дресьорът й Хуан Бернабе възнамерява да я угои с двойна доза мръвка по повод празника, който се очертава в Разград. Фортуна все още е девствена, но вече е полово зряла и е възможно скоро да бъдат направени опити да отгледа свое потомство.