Защитникът Игор Пластун е излязъл 500 000 евро на Лудогорец. Той идва от украинския Карпати и трябва да подпише договора си официално в четвъртък.

"Всичко с Лудогорец е договорено, но още съм в Украйна и не съм подписвал договор. Това ще стане в четвъртък, когато с агентът ми заминаваме за България. Вече имах възможност да се сбогувам със съотборниците си в Карпати и да им пожелая успех през следващия сезон".

"Благодарен съм на ръководството, че ми позволи да премина в Лудогорец. За мен това е голяма възможност. Никога не съм играл в евротурнирите, а освен това отдавна исках да се пробвам в различно първенство и да поживея в друга държава. Разбира се, важна роля за решението ми изигра това, че Лудогорец пет поредни години е шампион на България. Запознат съм с успехите на отбора в Лига Европа и Шампионската лига. Надявам се да ни предстоят още такива с мое участие".

"Лудогорец имаше голямо желание да ме привлече. Радвам се, че двата клуба се разбраха. Дали трансферната сума е 500 000 евро? Не знам със сигурност, но мисля, че да", каза Пластун.