Шампионът на България Лудогорец може продаде своя най-добър стрелец в Европа съвсем скоро. Обект на интерес от френската Лига 1 е нападателят на шампионите Клаудиу Кешеру.

Голмайстор №1 на "милионерите" от последния сезон ще бъде гледан днес срещу Младост (Подгорица), в случай че играе. Лудогорец посреща от 20:30 часа първенеца на Черна гора в мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, но поне засега очакванията са, че Кешеру ще бъде на пейката.

По информация на "7 дни спорт" завършилият на 17-о място в Лига 1 тим търси нападател, а Кешеру е добре познат в страната. Румънецът беше с родината си на Евро 2016 и записа 90 минути в двубоя с Швейцария. В Тулуза обаче знаят за нападателя много по-отдавна, след като Клаудиу рита 10 г. във Франция. Досега в кариерата си е играл за Нант, Либурн, Тур, Анжер и Бастия.

Ако интересът на Тулуза към него е реален, френският клуб няма да има проблем да извади сериозна сума за него. Лудогорец пък не би се разделил с една от звездите си за по-малко от 2-3 млн. евро.

В Тулуза искат да се подплатят с добър реализатор, след като едва отърваха изпадането през миналия сезон, а за капак се пече и продажба на звездата на отбора Уисам бен Йедер, който е желан във Висшата лига на Англия.