Лудогорец не мисли да се разделя с един от най-постоянните си футболисти в последните години Йордан Минев. Шампионите ще предложат нов договор на 35-годишния ветеран съвсем скоро, след като Минев продължава да изумява всички, пише "7 дни спорт".

Данчо, който след месец ще навърши 36 години, е най-възрастният в състава, но игра с такава енергия, че засрамва доста по-младите си колеги. Често Минев е даван за пример от собственика Кирил Домусчиев, когато част от звездите започнат да мрънкат за нещо. Треньорът Георги Дерменджиев вече е споделил пред ръководството, че държи на всяка цена Минев да парафира нов договор. Неговият контракт с тима изтича в края на сезона, но не се очаква да има пречки около подновяването му.

В същото време в Португалия намериха повод да пишат за Лудогорец. Според местна медия в Шампионската лига страната с най-много представители извън Европа е Бразилия. 67 играчи от Страната на кафето ще са по терените в Шампионската лига. И интересното е, че отборът с най-много бразилци в състава си е Лудогорец. Те изпреварват всички останали 31 конкурента с 8 футболисти от тази страна.

Това са Марселиньо, Жуниор Кишада, Сисиньо, Вандерсон, Натанаел, Лукас Саша, Густаво Кампаняро и Джонатан Кафу. Втори в това своеобразно подреждане е португалският вицешампион Спортинг Лисабон, който е с шестима бразилци в състава си. Авторите на интересното изследване уточняват, че в класацията си са включили само футболисти, които са родени в Бразилия.