Легендата на българския футбол Божидар Искренов-Гибона смята, че доминацията на "Лудогорец" ще приключи още този сезон. Трикратният шампион с екипа на "Левски" е убеден, че тимът от Делиормана няма да спечели шеста поредна титла.

"Лудогорец" доказа, че е сериозен отбор - каза пред "България Днес" Гибона. - Сега ще бъдат съсредоточени в представянето си в Шампионската лига. Със сигурност първенството ще остане на заден план за тях. След равенството срещу "Локомотив" (Пд) треньорът им ми направи лошо впечатление. Дерменджиев обяви, че въпреки загубените точки тимът му ще бъде шампион. Не може да се говори така, след като са минали едва 5 кръга. В последните мачове в България нищо не играят. Смятам, че тяхната песен вече е изпята."

Той сподели, че следи изкъсо ситуацията в любимия му "Левски". Гибона е категоричен, че с идването на новия собственик Спас Русев "сините" нямат оправдания да не станат шампиони.

"Интересувам се какво се случва в "Левски". Новият собственик на тима е сериозен човек. Има амбиции и възможности. След като той е начело на клуба, "Левски" е финансово подсигурен. Сега не може да има оправдания от типа на "няма пари". "Сините" нямат причина да не са шампиони. Надявам се всичко да се развие добре", обяви Искренов.

Той е на мнение, че в последните няколко срещи се вижда подем в играта на отбора. "Сините" още не познават вкуса на загубата и са в серия от три поредни победи.

"Играчите се напаснаха - убеден е Гиби. - Нещата вървят нагоре, в правилната посока. Направиха добри мачове, въпреки че бяха срещу по-непретенциозни клубове. Но у нас първенството не е съставено от много силни отбори. Сега ще играят срещу такива и ще се разбере на какво ниво са. Мисля, че отборът върви в правилната посока."

Искренов смята, че Люпко Петрович е главният виновник за добрите игри на отбора. "Не го познавам, но е човек с визитка. Неслучайно е печелил КЕШ. Не мога да го критикувам", сподели той. Гибона призна, че няма амбиции да бъде в "Левски". За последно той работи в школата на "Герена".

"Далеч съм от футбола - призна Гиби. - Никой от новото или старото ръководство на "Левски" не ме е търсил. Даже нямам амбиции да се заминавам с футбол." Радостта на народа е категоричен, че новото дружество ЦСКА - София няма нищо общо с отбора, в който той е играл през 1993 година. Както е известно, Гибона премина на "Армията", където изкара половин сезон. За "червените" той изигра 22 мача, в които отбеляза 7 гола.

"Това не е ЦСКА - изригна Гиби. - Това не е клубът, който съм наказвал и в когото съм играл за кратко. Този отбор не ме интересува. Гриша Ганчев е сериозен човек. Сигурно новият отбор е финансово подсигурен. Все пак Ганчев е заможен човек. Взеха няколко класни футболисти. Всичките в този отбор са сериозни играчи. Със сигурност тяхната амбиция ще бъде да станат първи, но ще видим."