Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев похвали своите футболисти за силния мач срещу Арсенал, макар и загубен драматично в последните минути с 2:3.

"Изнесохме много добър мач. Смея да твърдя, че направихме това и в Англия, но получихме твърде много голове. Арсенал е изключително силен отбор - сбъркаш ли, накaзва те веднага. Доволен съм, играхме като равен с равен.

Вкарахме два гола и при 2:2 имахме ситуации сами срещу вратаря, които за жалост пропуснахме. Нашият отбор продължава да се учи от такива мачове. Добре е, че играем срещу толкова силен съперник и трупаме опит", коментира Дерменджиев след края на двубоя.

"Не беше това най-добрият ни мач, но определено се представихме много силно. Мисля, че оправдахме очакванията публиката. Успяхме да ги изненадаме Арсенал с нашите атаки. Лошото е, че не успяхме да победим, но няма кой да виним.

Реакцията на публиката е показателна, българският фен е зажаднял да гледа отбори от калибъра на Арсенал. Не бяхме надиграни, жалко, че не успяхме да запазим равенството. Лудогорец винаги е имал високи цели.

Видяхте при 1:1 срещу Базел как загубихме точки, днес също, дори и с ПСЖ. Нотката на съжаление е, че можеше мачът да свърши равен, което щеше да е добър резултат. Видял съм много във футбола, за мен това беше голямо удоволствие да ги изненадаме в началото, вкарахме два гола, но 15 минути не са 90", завърши Дерменджиев.