Национално сдружение на феновете на Лудогорец излезе с декларация, която напада журналистите. Причината за това е отразен материал от английската преса, в който разградчани са наречени "Фермери".

Декларацията редакторска намеса:

"За фермерите и чуждопоклонниците

О, Боже, прости им! Каква полет на мисълта е да измислиш заглавието: Лудогорец са група български фермери! Те чакат само някой самозванец да оплюе българското и веднага цъкат с мишката на клавиатурата, за да е възможно най-дебел кегелът на заглавийцето. Да не би случайно някой да го пропусне.

И ни става едно хубаво на душата. Още нещо българско е оплюто. Да се чуди човек какъв е този мазохизъм да се ругае всичко родно. Те, богоизбраните, кацат на летището и даже с ръка не помахват от автобуса, но ние сме готови като стадо да се юрнем, за да им ближем задниците.

Нали ги видяхте в сектор Г? 1500 юнаци бягаха като стадо пред очите на 30 000 невярващи българи. Бягаха, за да подкрепят чуждото. Чуждопоклонници. Първи те ще напуснат окопите, за да целуват задника на силния. Да не дава Господ да воюваме, че работата ни е спукана. Бягайте към Острова, но там не сте желани. Там всеки коментатор с квадратна глава ще ви казва, че сте фермери, а вие ще му ръкопляскате. Те не ви искат. И кълбета да им правите, те нямат нужда от вашата любов. Там всеки индиец и пакистанец е по-добре приет от Вас. Уважаеми чуждопоклонници, Вдигнахте ли си тиража днес с това уводно заглавие?

Едва ли, но на Вас не ви пука, защото не се издържате отдавна от корична цена. Вие чакате милостинята от Господаря. Всеки ден пишете погребални песни за българския футбол, а самите вие погребахте българската журналистика. Копи-пейст, копи-пейст и тук-там някой премъдър коментар от журналист с женско име и душа, дето го е страх да излиза от вкъщи. Давате оценки за футбола, а само майка ви ви е виждала по къси гащи. Правите се на журналисти, а сме сигурни, че тест за правопис не можете да издържите. Но на кой му пука, днес изкарахте още 5 лева хонорар, храчейки българското.

Лъжете Господаря си, че това е истинската пропаганда. Не, господа драскачи, това не е пропапанда. Това е обикновена помиярщина. Вие сте готови да оплюете дори любимия си отбор за 5 лв. хонорар. И на Господаря Ви днес сигурно му е нагарчало от заглавието. И той е фермер, нали? Но парите му не миришат. Уважаеми чуждопоклонници, Ние не ви мразим. Ние си обичаме отбора и пак ще бъдем на националния стадион "Васил Левски". И отново ще бъдем десетки хиляди. Защо ни очаква мачът на истината!

Национално сдружение на феновете на ПФК Лудогорец".