Германският елитен Шалке 04 се включва в битката за подписа на звездата на Лудогорец Джонатан Кафу. Поне това твърдят повечето медии в Германия. Както е известно, Кафу отдавна е сложен на сергията, но Кирил Домусчиев иска за правата му поне 10 000 000 евро.

През този сезон Шалке не е в добра форма и в момента се намира на незавидното 11-то място в Бундеслигата. Очаква се "кралскосините"да бъдат много активни през трансферния пазар, а Кафу е в списъка им за нов нападател.

"Кафу и Ласога са в радара на Шалке", съобщава fussballinfo.net, позовавайки се на близки до мениджъра на клуба - Кристиан Хайдел.

Шалке е само един от многото отбори с интерес, сред които са оше Олимпик Лион, Съндърланд, Евертън, Трабзонспор, Лестър и Лацио.

Интересното е, че преди година и половина "орлите" вече продадоха играч на Шалке 04. За около 5 милиона евро клубът от Гелзенкирхен привлече друг бразилец - Жуниор Кайсара. През миналата кампания Кайсара бе основна част от състава, но през тази доста по-рядко получава игрови минути.