Бившият капитан на ЦСКА Борис Галчев определи "червените" като единственият отбор у нас, който може да спре хегемонията на Лудогорец.

Галчев призна в интервю за Нова телевизия, че не е сърдит за това, че бе освободен от тима и вече е играч на втородивизионния Септември.

"Беше ясно, че ще се разделим, но няма проблем. Пожелавам успех на ръководството. Само ЦСКА може да спре Лудогорец", започна Галчев.

"Това е футболът, в ЦСКА времената се менят за минути. Така стана. Не се сърдя, напротив. Благодарен съм на ръководството. Лятото нямаше такива индикации, но това е футболът, футболът, особено в България, във футбола няма нищо сигурно. Няма никакъв проблем."

А дали изказванията на Галчев против чужденците в родния футбол са оказали влияние за решението на Гриша Ганчев? "Това трябва да попитате него. Аз лично не съм казвал за чужденците в ЦСКА, а за чужденците в България. Който дава парите, той взима решенията. Аз съм благодарен затова, което направи за мен последната година и половина. Това не е малко, но смятам, че аз се отблагодарих по най-добрия начин. Откакто станаха тези работи, не сме говорили лично. Нито му се сърдя, нито нищо. Така е преценил господин Ганчев, така е направил. Само той може да спре Лудогорец. На ЦСКА не мога да му мисля лошото, от малък съм цесекар."

"Това хората да го оценяват. Както аз съм дал на ЦСКА, така и ЦСКА ми е дал много. ЦСКА е много различен отбор от всички други отбори, в които съм бил."

"Чак да се е променило не, но все пак дойдоха много нови футболисти. Колектив не се прави за 15-20 дни. Колектив става за месеци и години. Но в ЦСКА няма кой да те чака."

Галчев даде своето мнение за бившия треньор на ЦСКА-София Едуард Йорданеску:

"Всеки треньор има своите плюсове и минуси. Според мен лично е добър треньор, има европейски виждания за футбола, но не винаги се получават нещата. Той дойде в такъв момент, в който ситуацията бе сложна."

А какво е мнението му за Стамен Белчев? "Аз го познавам него от Ботев, беше помощник. Пожелавам му късмет, дано се справи. Бил е дълго време помощник, има опит. Мисля, че може да се справи. Той е българин и знае манталитетът на българските футболисти. Дано се справи."

"Това медиите го интерпретираха, но никога не е имало деление на чужденци. Нормално е, има 5-6 португалци, които да си комуникират заедно, да си излизат заедно, няма нищо лошо, даже е един плюс. Помагат си взаимно. Никога не е имало деление."

"На този отбор му трябва време, знаете какво беше преди година и половина, че всичко беше една развалина в ЦСКА, сега организацията е на отлично ниво и ЦСКА рано или късно ще се върне където му е мястото. В близките години ЦСКА ще е шампион", завърши Галчев.