Премия от по 20 000 евро ще получат титулярите на "Лудогорец", ако отстранят "Копенхаген" в 1/16 финалите на Лига Европа, твърди "България Днес".

Информацията е неофициална, защото ръководството на "орлите" рядко съобщава какви бонуси са обещани на играчите.
Българският шампион ще приеме датчаните в първи сблъсък на стадион "Васил Левски" на 16 февруари.

В момента момчетата на треньора Георги Дерменджиев са на подготовка в Турция и мачът със скандинавците е тема №1 за играчите и щаба.

Финансовото състояние на клуба е повече от добро, така че няма да има никакъв проблем с изплащането на бонусите. Настроението в отбора е отлично и никой не мисли за друг вариант освен отстраняване на "Копенхаген".

Междувременно наставникът Дерменджиев коментира ситуацията около Джонатан Кафу, който беше спряган за трансфер в няколко отбора през януари.

"За мен е добре, че той е тук - призна специалистът. - Кафу е прекрасно момче, изгражда се още във футбола. Той се чувства добре в нашия отбор."

В "Лудогорец" си поставят високи цели и това личи от изявленията на играчи и ръководители. "Трябва да покажем най-доброто от себе си - категоричен е халфът Абел Анисе. - Ако всеки демонстрира сто процента от възможностите си, можем да стигнем и до финал в Лига Европа".

"Искаме да стигнем до последния мач в турнира и да се опитаме да го спечелим. Това е целта пред "Лудогорец". Да отидем колкото се може по-напред. Защо да не спечелим Лига Европа?"