Съдийската комисия при БФС почти сигурно ще извади от на­рядите тъчрефера Веселин Мишев заради грубата грешка, коя­то допусна при втория гол в ма­ча ЦСКА - Лудогорец (0:2). Той не вдигна чиста засада при подава­не на Марселиньо към Вандерсон. Крилото видимо се намира­ше зад последния защитник Ма­нолев, а Мишев бе заел много добра позиция в ситуацията. Въпреки това страничният ар­битър не размаха флага си, а разградчани стигнаха до реши­телния втори гол в 42-ата ми­нута.

Твърде дискусионно бе и пър­вото попадение, когато Вандерсон центрира от фаул, а Моци с глава откри резултата. Си­туация, в която имаше огромни съмнения за засада, като отно­во Мишев не вдигна флага си. Другият тъч рефер - Петър Джугански, също допусна грешка. През първото полувреме той спря опасна атака на ЦСКА, след като вдигна несъществуваща засада на Каранга.

Съдийската комисия се съби­ра във вторник и тогава ще оп­редели какви ще са санкциите за реферските гафове в двубоя. Очаква се Веселин Мишев да бъ­де изваден от нарядите, въп­росът е за какъв период. Не е изключено той да почива до края на сезона.

Днес от 11:00 до 13:00 часа на базата в Бояна ще се проведе работна среща между арбитри­те в Първа лига и консултанта по съдийските въпроси на прези­дента на БФС Борислав Михай­лов - Марк Бата. По-късно през деня Бата ще говори за скандал­ните отсъждания на ЦСКА - Лу­догорец.

"Предстои среща с елитните рефери и с господин Бата. А Ба­та ще даде и интервю за медия, която БФС ще определи. Ръко­водството на футболния съюз е решило той да говори", каза пред Тема Спорт" шефът на съ­диите Петър Петров.

"Срещата с реферите ще е насочена към плейофите, сбир­ката е планирана отпреди ме­сец. Тя е конфиденциална, тъй като има някои неща, които трябва да им се кажат на мом­четата. Ние сме направили оценка кои ще свирят решава­щите мачове в първата шести­ца и в баражите. Но Марк Бата утре (б.а. - днес) ще даде и ин­тервю конкретно за двубоя ЦСКА - Лудогорец", добави Пет­ров.