Лудогорец и Левски врътнаха реми 0:0 в много скучен мач от 28-ия кръг, първа шестица, който се игра на "Лудогорец Арена" в Разград.

Домакините изглеждаха доста демотивирани в този мач и почти не създадоха нищо интересно пред вратата на "сините" от столицата, докато гостите при малко повече късмет можеха дори да си тръгнат с трите точки.

Гостите доиграха мача с човек по-малко, след като в 78-ата минута Бурабия бе изгонен след втори жълт и червен картон, а освен това реферът Ивайло Стоянов можеше да даде такъв и на Пиргов още през първото полувреме, но го пожали.

След този мач Лудогорец има 68 точки на върха, а Левски е втори с 55 точки и така разликата от 13 пункта между двата тима на практика се запазва.
 


Срещата започна с интересна възможност за домакините и в 5-ата минута Сисиньо навлезе в наказателното поле, но Нар успя с прекрасен шпагат да му отнеме топката.

През следващите минути темпото на игра не бе особено високо, а освен това нямаше опасности пред двете врати.

В 20-ата минута Прохазка засече с глава една центрирана топка от фаул и тя премина покрай вратата.

Четири минути след това Адениджи сякаш бе фаулиран от Анисе, но реферът подмина с лекота ситуацията, макар че в нея спокойно можеше да бъде свирена дузпа.

В 26-ата минута обаче реферът пожали Левски, след като не показа чист втори жълт и червен картон на Пиргов, който извърши грубо нарушение.

Най-чистото положение през първото полувреме се откри пред гостите в 42-ата минута.

Адениджи отправи мощен удар, а топката рикошира в тялото на противников играч и бе на косъм да прехвърли Ренан, който обаче с върха на пръстите си изчисти над вратата в корнер.

До почивката не се стигна до нищо интересно, а няколко минути след подновяването на играта Марселиньо шутира опасно от границата на наказателното поле, но Бурабия блокира топката.

След това обаче тя попадна в Кампаняро, който обаче отправи неточен удар.

Опасните ситуации през следващите минути липсваха и нито един от двата тима не създаде нищо интересно.

В 68-ата минута удар на Марселиньо от фаул попадна право в стената, а в минутите от началото на срещата ясно си личеше, че сякаш Лудогорец нямаше желание да победи "сините" в този мач. 

В 71-ата минута Кафу бе на косъм да открие, но ударът му от няколко метра попадна право в ръцете на противниковия вратар. 

Седем минути след това Бурабия бе изгонен от игра, след като бе изгонен с втори жълт и респективно червен картон заради влизане с бутоните в тялото срещу Кампаняро. 

Броени минути преди края Кешеру излезе на много добра позиция, но така и не успя да отправи точен удар. 

До края нямаше повече голове. 

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 0:0

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Ренан; Сисиньо, Моци, Паломино, Кампаняро (81 - Кишада), Анисе, Саша; Кафу, Марселиньо, Вандерсон (77 - Мисиджан); Кешерю

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Кръстев; С. Александров, Лукин, Пиргов, В. Минев (46 - Найденов); Прохазка, Бурабия; Нар, Краев, Бабатунде; Аниете (65 - Огнянов)