Огромни за аматьорския футбол премии бяха обещани в Литекс преди днешния двубой с Лудогорец - първи от полуфиналите за Купата на България. Никой не казва от къде идват въпросните бонуси във вече общинския клуб, макар и всички да знаят кой ще ги даде при чудо срещу шампиона.

Рекордът за премии в аматьорски отбор се държи от ЦСКА през миналия сезон. Тогава за спечелването на Купата на България всеки един от „червените" титуляри прибра по 10 бона.

Иначе е любопитно да се отбележи, че в Литекс понастоящем командват култови личности. Основна движеща сила е Величко Дихонов. Той дълги години работеше за автентичния „оранжев" клуб, а сега дърпа конците и в члена на Северозападната трета лига, който през лятото взе лиценза на Ботев (Луковит).

Той стана популярен покрай цитата на Венци Стефанов: „Не коментирам хора с под 10 дихона тъпота".

Друг от шефовете е бившият администратор на Литекс - Кольо Гавазов. Той дори бе забелязан на жребия за полуфиналите за Купата на България. Гавазов имаше спречкване с бившия играч на Левски Александър Александров-Кривия в края на миналия век.

Не трябва да се забравят и скандалите със съдиите, в който той бе замесван. Дихонов и Гавазов са единствените, които останаха в Ловеч и не преминаха в ЦСКА през миналото лято.