Лудогорец е платил 1,2 милиона евро за централния защитник на Заря (Луганск) Рафаел Форстър, пишат в Украйна, цитирани от "Тема спорт". 

Според информациите бразилецът е бил закупен от Гояс за 200 хиляди евро през 2016 година. 

От Заря очаквали да вземат повече пари за бранителя. 

За един сезон той записа 44 мача за тима - 34 за първенство, 4 за купата и 6 в Лига Европа, в които отбеляза 8 гола. 

В ЛЕ игра срещу Манчестър Юн, Фенербахче и Фейенорд в групите. Украинците твърдят, че Форстър имал доста труден характер и рядко се задържал повече от година и половина в даден отбор.

Самият наставник на разградчани Димитър Димитров-Херо обяви, че Форстър е бил договорен преди неговото идване в тима. 

В същото време стана ясно, че централният нападател Маме Баба Тиам е поискал прекалено висока заплата, за да подпише с Лудогорец, и това е провалило трансфера му. 

24-годишният сенегалец, който е собственост на Ювентус, искал 80 хиляди евро на месец и 500 хиляди евро на ръка. За него напираха доста клубове в последните часове от затварянето на трансферния пазар в Италия. 

Бившият играч на Торино, Интер и ПАОК бе искан и от тимовете от Серия Б - Палермо, Емполи, Парма, както и от белгийския Зулте Варегем. 

В крайна сметка Маме Тиам отхвърлил всички оферти и остава в торинския гранд. В четвъртък медиите в Белгия съобщиха, че разградчани наддават и за защитника на Стандард Лиеж Милош Косанович. 

27-годишният сърбин бе желан и от ЛЕК Атина и Легия Варшава. В крайна сметка обаче Лудогорец се е отказал в хода на наддаването - може би поради факта, че преди дни привлече бразилския бранител Рафаел Форстър. Косанович най-вероятно ще заиграе в ЛЕК.