„Ботев" се е прицелил в национала Георги Терзиев. Централният защитник, който по-често е резерва в „Лудогорец", е вариант за заместник на преминалия в израелския „Ашдод" Виктор Генев. Вариант е и наем.

„Не знам за подобна опция. Звучи ми несериозно", заяви пред „24 часа" агентът на национала Милен Георгиев. Последната придобивка в „Ботев" - бразилецът Густаво Афонсо, все още чака сертификата си, за да получи картотека от БФС за домакинския мач срещу „Левски" в неделя. Масовите билети, включително и за фе-новете на „сините", са по 8 лева. На разположение на треньора Николай Киров ще бъде и Яя Меледже, който не се споразумя с „Ашдот".

Цветомир Панов е възстановен от контузия, а Стивън Петков отпада твърдо от състава. Президентът на „Ботев" Ангел Палийски пък претърпя операция в „Пирогов", след като паднал лошо и си спукал прешлен на гръбнака. Пловдивчани са и новият представител на България в асоциацията на клубовете в Европа, като смениха „Литекс". Неин президент пък стана босът на „Ювентус" Аниели.