25-годишният нападател на полския национален отбор и на Заглембе (Любин) Якуб Шверчок е новото попълнение в Лудогорец. Голмайсторът прави отличен сезон в полската Екстракласа, където за 25 мача има отбелязани 17 гола. В момента той е на второ място във временното класиране сред стрелците. Неслучайно футболистът е харесан от националния селекционер на Полша Адам Навалка и вече носи националната фланелка.

Изявите на Шверчок привлякоха интереса на спортния директор Методи Томанов, който заедно с екипа си наблюдава футболиста в продължение на няколко месеца, след което бяха предприети действия за негов трансфер. След като Лудогорец и Заглембе (Любин) постигнаха договорка и играчът подписа личния си договор, той ще отлети за Анталия, където ще се присъедини към лагера на отбора, за да бъде на разположение на треньорския щаб. Очаква се Шверчок да бъде представен утре официално преди втората контрола с Шахтьор (Донецк), която започва в 16 ч. българско време.

Якуб Шверчок е роден на 28 декември 1992 г. Висок е 1.82 м. В кариерата си се е състезавал в няколко полски отбори, сред които „Полония“ (Битом), „Пиаст“ (Гривице), „Завиша“ (Бидгошч), „Гурник“ (Лечна) и ГКС (Тихи). Нападателят е носил фланелката и на немския „Кайзерслаутерн“. Национален състезател е и в младежките гарнитури на Полша – U 20 и U21.

Полският Заглембе ще получи 750 хиляди евро от Лудогорец за правата на нападателя Якуб. Спортният директор Дариуш Мотала обясни, че клубът от Любин ще вземе около 12 пъти повече от платените през лятото 65 хиляди евро на втородивизионния Тихи за привличането на нападателя. Това е клаузата за откупуването на Шверчок в договора му със Заглембе.