Никола Попов е фаворит за главен съдия на дербито за шампионската титла между Лудогорец и ЦСКА. Срещата между двата отбора е този петък в Разград, като разликата между "орлите" и "армейците" е само три точки. 

Както е известно, Попов е син на Антон Попов. Последният минава за един от най-доверените хора на Борислав Михайлов и нееднократно Попов-младши бе лансиран по тази линия.

През настоящата кампания в Първа лига Попов е ръководил 5 срещи на "орлите", като в тях те са записали 4 победи и 1 равенство, при 0:0 с Левски на "Герена". За последно международникът свири на Лудогорец при успеха над Черно море с 3:1.

Реферът на два пъти е ръководил Лудогорец - ЦСКА - на 9 май 2015 година 0:0 в София, както и на 5 ноември 2016 при 2:1 за "орлите" в Разград.

Друг претендент за срещата е Ивайло Стоянов-Сватбата. Той вече свири по един мач и на Лудогорец, и на ЦСКА през пролетта, съответно срещу Ботев (3:1) и Верея (5:0). Сватбата надува свирката и на първия двубой между двата отбора през есента, когато разградчани победиха с 1:0 на "Армията".