Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешерю си е поставил за лична цел да стане голмайстор на елита този сезон. Румънецът води спор за приза със звездата на ЦСКА Фернандо Каранга. Кешерю бе №1 в първенството през миналия сезон, след като реализира 22 пъти. През 2015/16 г. обаче остана втори след Мартин Камбуров - 18 срещу 15 гола. 

В момента в листата на топреализаторите първи е Каранга с 23 попадения, докато Кешерю пак е втори - с 18. До края на сезона остават 9 мача, а в петък двамата нападатели се изправят един срещу друг в шампионатен двубой в Разград. 

Кешерю в последно време набра скорост и в 7-те си мача през пролетта вече има 8 гола, като се разписа по два пъти в последните две срещи с Етър (6:0) и Верея (5:0). Румънецът ще стартира и срещу ЦСКА и е амбициран да увеличи сметката си. Интересно е да се отбележи, че откакто армейците се завърнаха в елита през 2016 г., Кешерю е вкарал 40 гола в Първа лига, но не се е разписвал срещу червените. 

31-годишният нападател на разградчани има и още една цел, която обаче е в по-дългосрочен план - да стане реализатор №1 в историята на Лудогорец. В момента Кешерю има 55 гола, а лидер е знаковата фигура за клуба Марселиньо с 62. Румънецът обаче постигна своите попадения едва за 3 сезона, докато бразилецът кара 7-и шампионат в Разград.