Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешеру изрази подкрепата си към звездата на ЦСКА Фернандо Каранга, който изживява тежък момент след загубата на майка си, но въпреки това игра в дербито срещу Левски (2:2) в полуфиналния реванш за Купата на България и се контузи.

„Искам да изразя подкрепата си към Фернандо Каранга. Разбрах за загубата на майка му и за контузията, която е получил. Пожелавам му максимално бързо да преодолее загубата и да се завърне на терена. Той е борец”, сподели джентълменски румънецът, който вкара едно от попаденията срещу Верея (3:0) в Стара Загора и еднолично поведе в голмайсторската листа. Кешеру има 25 гола и един повече от Каранга, който заради травмата си няма възможност да се бори за голмайсторския приз.

“Дойдохме и искахме да вкараме максимално бързо, за да бъдем по-спокойни от самото начало. Направихме няколко отлични атаки, но не вкарахме, след което ни стана по-трудно. След почивката обаче започнахме още по-офанзивно и вкарахме попадение. Това бе напълно в реда на нещата, тъй като съперникът нямаше положение. Когато говорим за 13 точки разлика, е трудно да се говори, че някой я е очаквал”, коментира Кешеру победата.

“Не искам да мисля за това докъде мога да стигна, дали ще счупя рекорда на Марселиньо и пр. Моето желание е да продължа да бележа. Марселиньо има друга работа на терена. Той е страхотен човек и футболист. Всичко, което съм постигнал, е благодарение на тима”, каза още нападателят за рекорда, който може да изравни и дори подобри за най-резултатен чужденец в родния елит.