Треньор на Барселона сменя Димитър Димитров начело на Лудогорец, бомбастично съобщава френското издание „20 минути".
 
39-годишният Жерард Лопес бил вариант за Нант, но отказал, защото имал контакт с разградчани и Жирона.
 
През последните години той работи с втория състав на Барселона, който отпадна от Секунда дивисион в Терцера.
 
„Има ли смисъл да коментирам слухове през ден? Имам действащ договор с Лудогорец и в момента мислите ми изцяло са насочени към следващия сезон, в който гоним високи цели. Всичко друго е, меко казано несериозно", коментира Херо пред „24 часа". 
 
Той активно отморява в родния Бургас със семейството си, но не пропуска поне по 7-8 часа на ден да гледа на видеозапис мачове на футболисти от различни националности. 
 
Вече е ясен още един от съперниците на Лудогорец за контролен мач по време на лагера в Австрия, който стартира на 18 юни. Седемкратните ни шампиони ще срещнат бившия отбор на екснационала Благой Георгиев - Ахмат (Грозни) на спортната база, която ще обитават между Залцбург и Инсбрук.
 
Дугите контроли в Алпите са срещу многократните шампиони на Швейцария и Хърватия - Йънг Бойс и Динамо (Загреб), както и срещу австрийския Адмира Вакер.
 
Определена е и дата за медицинските прегледи на бразилците от Лудогорец, които ще закъснеят за началото на подготовката. Тя е на 16 юни, 24 часа след първата контрола на лагера в Смолян, който е насрочен за 10 часа.
 
Изследванията ще са на комплекс „Царско село" в София. Херо ще пусне всички останали футболисти от Лудогорец в почти тридневна почивка преди отпътуването на разградчани за втората част от подготовката в Австрия.