Лудогорец финализира трансфера на голмайстора на бразилската Серия "Б" Жозе Брандао Гонзалвес Жуниор, съобщиха от клуба. 23-годишният нападател, който е висок 1,84 см. и тежи 84 кг., идва от Атлетико (Гоянензе). С този тим за 2018 г. Жозе Брандао е изиграл 18 мача, отбелязал е 9 гола и е реализирал 3 асистенции.

Нападателят минава за един от големите таланти в бразилския футбол. За неговия подпис Лудогорец успя да спечели битката с няколко латиноамерикански топклуба. Жозе Брандао е вторият нов футболист в Лудогорец за последната седмица. Миналия вторник с клуба договор подписа южноафриканският дефанзивен халф Мей Махлангу, играл запоследно в румънския Динамо (Букурещ). Двамата вече са в Разград и от вторник започват тренировки с първия тим. 

Брандао и Махалангу ще бъдат представени официално пред феновете на "Лудогорец Арена" в четвъртък непосредствено преди реванша от плейофа на Лига Европа срещу Торпедо (Кутаиси). Според информации в бразилската преса Лудогорец ще плати около 1,5 милиона евро за привличането на Брандао, като Атлетико Гоянензе си запазва 30 процента от евентуален следващ трансфер на играча.

Бразилските издания твърдят, че Брандао ще получава получава близо 65 000 евро месечна заплата в Лудогорец, което е 20 пъти повече от това, което играчът е взимал в Атлетико Гоянензе.