В Лудогорец смятат да подходят много внимателно с новата си звезда Жуниор Брандао, който е и последната покупка на родния шампион, пише "Тема спорт". 

За подписа на тарана „орлите“ се пребориха с бразилския гранд Сантос и върху него се възлагат огромни надежди. Лудогорец плати за правата на Брандао 1,5 милиона евро на Атлетико Гоянензе, който запази и сериозен процент при следващата му продажба според медиите в страната. 

Българският шампион ще обгрижва внимателно нападателя, който може да не се появи скоро в игра или поне не в първенството, а ще бъде гласен за дебюта на отбора в групите на Лига Европа срещу Леверкузен в Разград. На Брандао ще му трябва и малко по-дълга адаптация, тъй като това е първи престой за него в Европа и в клуба не са сигурни как ще му понесе по-агресивният и контактен футбол тук. 

От щаба на „орлите“ са доволни, че по време на паузата в първенството може да се наблегне на специална работа за по-бързата му аклиматизация, за която много ще се разчита на треньора Паулу Аутуори и на големия брой бразилци в отбора. 

Самият Брандао се закани, че ще започне да вкарва много в България, но той очевидно трябва да прояви по-голямо търпение. Бразилецът трябва да замени поляка Якуб Швиерчок, който изпадна в немилост в отбора и на когото определено му се търси нов клуб.