Няколко дни, след като бразилските медии съобщиха, че вратарят на Лудогорец Ренан дос Сантос е сред обсъжданите имена за трансфер в Сао Пауло, вчера стана ясно, че той вече е избраният за нов страж на гранда.

Нещо повече - Ренан е избран пред Вандерлей от Сантос и кошмарът на Кристиано Роналдо - Диего Алвеш, който сега е във Фламенго. Алвеш, бивш страж на Алмерия и Валенсия, е спасил цели 3 дузпи на CR7, докато Владо Стоянов е с 2. Новината за разговорите между Сао Пауло и Лудогорец са на авторитетното издание Lance. Единственият проблем за евентуалния трансфер е фактът, че Лудогорец иска 2 млн. евро за правата на своя титулярен страж, пише "Меридиан мач". Пари, които от „Морумби" не искат да плащат. Това означава, че преговорите тепърва ще навлизат в решителна фаза.

В момента Лудогорец има цели четирима вратари. Титуляр е Ренан, а негова първа резерва - Хорхе Броун. Своя шанс чака и младият Даниел Наумов, който сега пази за дубъла. След Нова година в игра се очаква да се завърне и Владислав Стоянов, който вече година и половина лекува тежка и рядка контузия.