След като вече се разбра със Серкан Юсеин за предварителен договор от лятото, Лудогорец изпрати първа оферта за правата на талантливия халф, който иска да вземе още от януари. Тя е в размер на 25 хил. евро Предложението на “Орлите” не се е харесало на “Канарчетата” и е било отхвърлено. Преговорите между двата клуба обаче продължават.

Има няколко варианта за изход от тази ситуация. Най-логично изглежда от Разград да пратят нова подобрена оферта, която да бъде приета от шефовете на Ботев. Така Серкан ще се озове в Лудогорец още сега. Не е изключено и предложената сума да остане същата, но към нея да бъде прибавен играч, например Жоао Пауло, Цветомир Панов или Лукас Саша. Има вариант и двете страни да не постигнат консенсус, като тогава 22-годишният футболист ще доиграе сезона в Ботев и ще се присъедини към “зелените” едва през лятото.

В Коматево не желаят да спират развитието на един от най-талантливите родни играчи, така че няма да го закотвят на пейката, а той ще продължи да играе редовно и през пролетта, въпреки че вече има договорка с Лудогорец.