След куп пропуски българският футболен шампион Лудогорец взе само точка от домакинството си на Берое.

Двубоят в Разград, с който стартираха плейофите в първата шестица на родното първенство, приключи без попадения – 0:0, а в герой за гостите се превърна вратарят им Душан Перниш.

Той спаси всичко и така успя да спре серията от три загуби на старозагорци, както и поредицата от също толкова победи на „орлите“.

Така Лудогорец събра 63, като има с 6 повече от втория ЦСКА и с 9 от третия Левски, но „сини“ и „червени“ са с по един мач по-малко.

Берое пък събра 43 в своя актив и е на предпоследна позиция в първата шестица. 


Двубоят започна равностойно, а първата добра голова възможност се откри пред голмайстора на гостите Мартин Камбуров. 

Той обаче не можа да се възползва максимално от груба грешка на Рафаел Форстър, тъй като Ренан внимаваше и спаси удара му от близка дистанция.

Лудогорец отговори в средата на първото полувреме, когато Марселиньо успя да пробие в пенлата и да нанесе опасен изстрел, ала топката спря във външната част на мрежата. 

В 23-ата минута мачът бе спрян, защото Антон Недялков и Иван Бандаловски сблъскаха неприятно главите си при едно единоборство, но за щастие и двамата българи успяха да продължат мача.

Малко преди почивката Лудогорец имаше страхотна възможност да открие резултата. 

В 43-ата минута Марселиньо намери отлично измъкналия се зад защитата Джоди Лукоки, но след неговия удар с глава топката мина на сантиметри от дясната греда на пазената от Душан Перниш врата.

След почивката Лудогорец имаше четири поредни възможности да поведе.

Първо, в 50-ата минута, Александър Цветков отправи опасен удар от воле, но Александър Цветков изби в корнер, а малко по-късно Клаудиу Кешеру стреля опасно от близка дистанция, но вратарят на Берое скъси ъгъла и спаси. 

В 57-ата минута пък Марселиньо бе изведен сам срещу Перниш, но стреля слабо и право в тялото му, така че за стража не бе проблем да улови.

В 59-ата пък Лукоки пробяга с топка в крака половината терен, ала реши да пробва изстрел от малък ъгъл, вместо да потърси свой съотборник, и сгреши.

След това отново Марселиньо и Кешеру опитаха несполучливо да отбележат, а двамата треньори извършиха по една смяна. 

Секунди по-късно влезлият за гостите Педро Еужение можеше да се превърне в герой, ако бе съумял да изведе Камбуров при една контраатака, но Берое стигна само до корнер. 

В 77-ата минута пък една от резервите на домакините – Адриан Попа, намери с чудесно центриране друга такава – Абел Анисе, ала ударът с глава на мадагаскареца бе инстинктивно спасен от Перниш и резултатът остана непроменен.

В последните секунди на срещата Кешеру бе най-близо до попадение, след мощен изстрел от границата на пеналта, но в крайна сметка двата тима поделиха точките.

ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ 0:0

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан дос Сантос, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 18. Светослав Дяков (к), 28. Клаудиу Кешеру, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 90. Рафаел Форстър, 92. Джоди Лукоки, 96. Серкан Юсеин;

БЕРОЕ: 12. Душан Перниш, 3. Милен Желев, 4. Ерол Алкан, 5. Буомеска Бангна, 6. Александър Цветков, 9. Мартин Камбуров (к), 11. Иван Бандаловски, 14. Меледже Омнебес, 19. Александър Василев, 27. Никита Баранов, 28. Рубен Бригидо;