Левски - Лудогорец, двубой от 29-ия кръг в Първа лига, стадион: "Васил Левски", начало: 19:00 часа.

Вероятен състав на Левски: Михайлов, Папазов, Иванов, Унтонджи, Горанов, Тиам, Райнов, Мариани, Сейдахмет, Паулиньо, Костов

Вероятен състав на Лудогорец: Ренан, Саша, Моци, Григоре, Недялков, Дяков, Юсеин, Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Кешерю

Прогноза на Gol.bg:

Разликата между двата отбора в класирането на първенството е само 6 точки и евентуален успех за домакините ще ги вкара в битката за титлата в България. През миналия уикенд Левски стигна до минимална победа с 0:1 срещу Черно море, след страхотно попадение на Станислав Костов. Нападателят вече има 20 гола с екипа на "сините" през настоящия сезон и е с основен принос за третата позиция на тима.

26-кратните шампиони спечелиха 5 от последните си 7 мача в българското първенство, а на собствен терен обаче подуянци имат проблеми, след като имат записан един успех в изминалите си четири срещи. 

Левски ще бъде без трима основни футболисти в предстоящия мач – Луи Нганиони, Нуно Рейш и Живко Миланов, които са контузени. "Сините" имат проблеми в състава и нямат дълга скамейка след освобождаването на Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал, така че двубоят днес се очертава да бъде голямо изпитание за домакините.

Лудогорец изигра много силно второ полувреме срещу ЦСКА, но през първото бяха неузнаваеми. Цялостно зелените не записаха никак добри резултати от началото на година, но пък играта им в защита е доста силна. 

Те почти не допускат голове. За Лудогорец е важно да спечели това дерби, за да добие самочувствие, което изглежда, че бяха изгубили напоследък. Очаква се този път "зелените" да се представят много по-добре. 

В редиците на разградчани не се очакват особени промени в сравнение с последния мач на тима. Под въпрос продължава да бъде единствено вратарският пост. На този етап Ренан ще бъде титуляр, но това може да се промени стига титулярният страж Пламен Илиев да се възстанови напълно.

Прогноза: Левски - Лудогорец 1:1