Българският футболен шампион Лудогорец представи официално днес двете си нови попълнения Мавис Чибота и Дан Битон.

"Чибота вече беше взет, когато аз отидох в Лудогорец. Дан Битон го харесах на видео, но отидох да го гледам и на живо в Израел. Те могат много, надявам се бързо да се интегрират, тъй като имат нужните качества да развият отбора в позитивна насока", коментира старши треньорът Стойчо Стоев.

"Очаквам отборът да бъде променен през новия сезон. Видя се още през пролетта, че имаме нужда от освежаване, от нови футболисти. Не малка част ще останат от играчите, тъй като са се доказали във времето, че са добри футболисти. Но за да успеем в Европа, трябва да сме малко попроменени. Това е ясно на всеки", допълни той.

Селекцията в Лудогорец продължава, като Стоев се надява на още няколко нови класни футболисти.

"Имаме разговори с още определени състезатели, надявам се да се осъществят като трансфери. Не искам да говоря за позиции. Целта ни е всеки един, който взимаме, да вдигне нивото на отбора. Дотук имаме двама нови, надявам се да има и още. Видели сме в тях нужния спортно-технически потенциал, който да ни помогне във времето", каза Стоев.

От Лудогорец не пожелаха да коментират слуховете за предстоящо привличане на конгоанския национал Джордан Икоко от френския Гинган.

"За ситуацията с крайния бранител от Франция не искам да обявяме нищо, въпрос на много малко време е, ще ви информираме", каза изпълнителният директор на разградчани Ангел Петричев.

Стойчо Стоев обяви, че целта пред отбора, освен титлата в България, е влизане в груповата фаза на Шампионската лига или на Лига Европа.

"Дали е реално, или не, влизането в групите на Шампионската лига, ще се види във времето. Малко или много се опитваме да правим състав с някои нови играчи, като бройка може и да бъдат не малко. Трудна ми и да говоря, дали е реално постижимо. Със сигурност задачите са влизане в групите на Шампионската лига или Лига Европа, . Целта е такава и ние я следваме. Обновяваме отбора, но основното са европейските мачове, в които се надявам да се представим добре. Българското първенство е паралел", каза Стоев. 

"Няма как да съм спокоен. Всеки треньор си има тревоги, притеснения. Трансферите, които ще направи, как ще изглежда отбора с новите футболисти. Това са нормални неща. Надявам се, че осъществявайки тези трансфери и тези, които ще направим, отборът ще изглежда с променена физиономия, тъй като Лудогорец за всички е ясно, че имаше нужда от обновяване. То се осъществява, може да не е толкова радикално, но се прави, за да може отборът да изглежда така, както е изглеждал. Тази година изпитвахме затруднения, а за да го избегнем и да изглеждаме добре на европейската сцена, то е необходимо", каза още той.

Стоев ще преценява за младите играчи след лагера в Австрия, който започва в края на седмицата.

"Светослав Ковачев, Венци Керчев и Доминик Янков ще ги видя през подготовката. Ще бъда наясно до каква степен са готови за Лудогорец или да ги преотстъпим, за да развиват кариерата си. Преди края на лагера в Австрия не мога да се ангажирам с мнение за тях", обясни Стоев.

"Хубавото е, че Вандерсон вече тренира нормално. Марселиньо тук направи рехабилитация след контузията. Сега е в Бразилия и работи по изготвена му програма за възстановяване. Доколкото разбрах, нещата се развиват добре. На 13 юни го чакаме в България. Все още не е готов да започне нормални тренировки, но се надявам в Австрия да бъде готов постепенно да навлиза. На националите съм им дал почивка до неделя", допълни той.

Петричев каза, има сериозен интерес към футболисти от първия отбор, както и към голяма част от младите играчи от дублиращия състав. 

"Към футболистите на Лудогорец винаги е имало интерес, но ние никога не правим трансфери на всяка цена, а само когато финансовите условия устройват клуба и играча. И сега има интерес към нашите играчи", каза Петричев. 

"Огромен е и интересът на клубове от Първа лига към Керчев, Ковачев, Янков, Климентов, Дани Наумов..., доста отбори се оглеждат към юношите ни от втория отбор. Школата ни работи с пълна сила", допълни той. 

Петричев е категоричен, че собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви продължават да бъдат силно ангажирани с тима.

"Братя Домусчиеви остават отдадени на отбора. Те ни осигуряват изключително добри условия за работа. Няма нещо, което сме поискали, и те не са го направили. Ако Лудогорец не върви напред, то вина за това ще има човешкият фактор, а не липсата на нещо", каза Петричев.

Той потвърди, че Лудогорец от новия сезон ще играе с екипировка на "Найк", като обяви и сътрудничество с Евертън за работата с феновете.