Дюделанж (Люксембург) или Валета (Малта) чакат победителя от двойката от първия квалификационен кръг на Шампионска лига между Лудогорец и Ференцварош. Това отреди жребият, който беше теглен преди минути в Нион.

Мачовете от втората фаза ще се състоят на 23/24 и 30/31 юли, а срещите на разградчани с унгарския първенец са на 9/10 и 16/17 юли. Отпадналият ще участва в Лига Европа.

Останалите възможни противници на Лудогорец или Ференцварош бяха Макаби Тел Авив (Израел), Линфийлд ФК (Сев. Ирландия)/Розенборг (Норвегия), Дъндолк (Ейре)/Рига ФК (Латвия) и Ню Сейнтс (Уелс)/отбор от първи предварителен кръг.

През миналия сезон Дюделанж отпадна от Шампионска лига от МОЛ Види след 1:1 и 1:2. После в Лига Европа първенецът на Люксембург елиминира Дрита с общ резултат 3:2, а в плейофите изненадващо остранани Легия Варшава след 2:2 и 2:1.

Дюделанж се падна в една група с Милан, Олимпиакос и Бетис и спечели една точка след 0:0 с испанците. Валета пък е 25-кратен първенец на Малта, но никога не е преодолявал повече от един съперник в Европа.